Διαγραφή προσαυξήσεων στα επιχειρηματικά «κόκκινα» δάνεια – Σε 100 δόσεις η αποπληρωμή των οφειλών

  • 0

Διαγραφή προσαυξήσεων στα επιχειρηματικά «κόκκινα» δάνεια – Σε 100 δόσεις η αποπληρωμή των οφειλών

Tags : 

imagesN5DI3A9VΟ υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας προανήγγειλε την διαγραφή προσαυξήσεων στα «κόκκινα» δάνεια, δόσεις αποπληρωμής που μπορεί να υπερβαίνουν τις 100 και αναχρηματοδότηση παλαιών δανείων με κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Είναι μερικά από τα σημεία του σχεδίου που ήδη έχει παρουσιαστεί στην Τρόικα αλλά η Ελληνική κυβέρνηση ακόμη δεν έχει πάρει την οριστική απάντηση των δανειστών.

Ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στο Μega, άφησε να εννοηθεί την διαγραφή των προσαυξήσεων με τις οποίες επιβαρύνονται ληξιπρόθεσμα δάνεια προς τις τράπεζες και οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία «Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Δεν είναι ένα σχέδιο που χαρίζει χρήματα σε κάποιον, αλλά ένα σχέδιο που προστατεύει τον ζωντανό ιστό της οικονομίας» τόνισε ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία για τους όρους και τις προϋποθέσεις, βάσει των οποίων θα λειτουργήσει η ρύθμιση. Υπογράμμισε όμως ότι η όποια λύση προταθεί θα είναι ουδέτερη για τις τράπεζες και το Δημόσιο.

Ιδιαίτερη έμφαση ο κ. Δένδιας έδωσε στην αναχρηματοδότηση των παλαιών επιχειρηματικών δανείων, ένα ζήτημα που έθεσε και στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγ Σόιμπλε κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχαν στο Βερολίνο. Στόχος είναι να μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν κονδύλια του ΕΣΠΑ για την επιδότηση επιτοκίου σε υφιστάμενα επιχειρηματικά δάνεια, κάτι όμως που οι κοινοτικοί κανονισμοί δεν επιτρέπουν.

Για το θέμα των δόσεων αποπληρωμής, είπε ότι δεν έχει σημασία αν θα είναι 100, 110 ή 120, αλλά ότι σημασία έχει η φιλοσοφία τους, να μπορούν δηλαδή να εξυπηρετηθούν από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, με μικρές οφειλές.

Πηγή: iefimerida.gr