«Κλειδί» για την αξιολόγηση

  • 0

«Κλειδί» για την αξιολόγηση

Tags : 

tJrdX9x8e4Vi5cGns4Ot«Βρείτε λύση και νομοθετήστε για τα »κόκκινα» δάνεια, ώστε να κλείσει η αξιολόγηση».

Αυτό ήταν το μήνυμα της σιδηράς κυρίας του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) Ντανιέλ Νουί που ήρθε χθες στην Αθήνα και είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, όπως και με τις διοικήσεις των τραπεζών, ενώ σήμερα θα συναντηθεί με την ηγεσία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Τα «κόκκινα» δάνεια -και δη τα επιχειρηματικά- βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεών της, καθώς οι δανειστές κάνουν λόγο για καθυστερήσεις στο κομμάτι της διαχείρισης των προβληματικών δανείων. Η κυρία Νουί ενημερώθηκε για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης αναφορικά με την τροποποίηση του νόμου που θα επιτρέπει την ανάθεση διαχείρισης ή την πώληση δανείων σε τρίτους. Να σημειωθεί ότι οι θεσμοί πιέζουν να συμπεριληφθούν όλα τα δάνεια, δηλαδή και τα στεγαστικά αλλά και τα καταναλωτικά δάνεια, όπως και αυτά προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ρυθμίσεις
Το θέμα των νομοθετικών και κανονιστικών ρυθμίσεων που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η δημιουργία αποτελεσματικού πλαισίου για τα «κόκκινα» δάνεια ήταν το αντικείμενο συζήτησης της κυρίας Νουί τόσο με τον διοικητή της ΤτΕ όσο και με τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών.

«Δεν πρέπει να καθυστερήσει η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, είναι το »κλειδί» για να επανακτήσει η ελληνική οικονομία την εμπιστοσύνη των αγορών» σημείωσε η κυρία Νουί, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές. Μάλιστα -σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- σημείωσε ότι η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης έχει αρνητικές επιπτώσεις στις τράπεζες.

Στην ατζέντα της κυρίας Νουί περιλαμβάνονται ακόμα θέματα που αφορούν την πορεία υλοποίησης των πλάνων αναδιάρθρωσης αλλά και την αξιολόγηση των διοικήσεων.

Πηγή: www.ethnos.gr