Κόκκινα δάνεια: Τελική λύση το… γαλλικό κλειδί – Ποιο είναι το σχέδιο

  • 0

Κόκκινα δάνεια: Τελική λύση το… γαλλικό κλειδί – Ποιο είναι το σχέδιο

Tags : 

Home in Hand Icon on Red Keyboard Button.Το χθεσινό Eurogroup είχε εντάσεις και φαίνεται ότι αυτή τη φορά η ελληνική πλευρά είχε στήριξη στο θέμα των κόκκινων δανείων από τη γαλλική πλευρά. Όλα δείχνουν ότι η συμφωνία στο θέμα των πλειστηριασμών που απειλεί να τινάξει στον αέρα την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα έρθει ως το τέλος της εβδομάδας ή τις αρχές της επόμενης.


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η μικρή υποχώρηση από την κυβέρνηση στα όρια προστασίας των δανειοληπτών υποστηρίχθηκε από τη γαλλική πλευρά και πλέον όλα δείχνουν συμβιβασμό.
Το σχέδιο φαίνεται πως προβλέπει αντικειμενική αξία στις 280.000 ευρώ και ετήσιο εισόδημα 28.000 με 30.000 ευρώ, ενώ οι δανειολήπτες θα προστατεύονται για μια τριετία κατά την οποία θα ελέγχεται η πρόθεσή τους να πληρώσουν το δάνειο. Η διαπραγμάτευση των επόμενων ημερών θα δείξει ποιο θα είναι το τελικό σχέδιο και ειδικά ποιες θα είναι οι ρήτρες βάση των οποίων οι τράπεζες θα βγάζουν από το καθεστώς προστασίας κάποιον δανειολήπτη, ωστόσο σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ουσιαστικά το σχέδιο προστατεύει τουλάχιστον το 65% των δανειοληπτών και αφήνει έξω τους μπαταχτσήδες που έχουν να πληρώσουν αλλά εκμεταλλεύονται το νόμο.

Πηγή: www.newsit.gr