Μετά την Πρωτοχρονιά Ασφαλιστικό και κόκκινα δάνεια

  • 0

Μετά την Πρωτοχρονιά Ασφαλιστικό και κόκκινα δάνεια

Tags : 

newego_LARGE_t_420_54379033Μετά τις γιορτές στη Βουλή τα καυτά ζητήματα του ασφαλιστικού και των κόκκινων δανείων. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές έως τις 15 Ιανουαρίου αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, ενώ έως τις 15 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχει λυθεί και το θέμα των «κόκκινων» δανείων, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο Τετάρτη δεν αποκλείεται να συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο με αντικείμενο τον προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου. Το αργότερο μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, θα πρέπει να έχει κατατεθεί και ψηφιστεί από τη Βουλή, το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό.

Αυτό είναι το χρονικό όριο που τέθηκε, κατά την κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και για την προώθηση του κυβερνητικού έργου, μετά τα Χριστούγεννα, γενικότερα.

Ο προγραμματισμός που έχει γίνει θέλει έως την παραπάνω ημερομηνία να ξεκαθαρίζει οριστικά το ζήτημα του Ασφαλιστικού έτσι ώστε, να δοθεί μετά περιθώριο ενός μήνα για να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση, με επίλυση και του ζητήματος των «κόκκινων» δανείων.

Ξεχωριστή, όμως σημασία για την κυβέρνηση έχει και η επαναπροώθηση του «παράλληλου προγράμματος». Είναι πιθανό να ξεκινήσει άμεσα, διαδικασία κατάθεσης τροπολογιών, που θα αφορούν διατάξεις του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, το οποίο η κυβέρνηση απέσυρε προ ημερών, ύστερα από πιέσεις των θεσμών. Με τον τρόπο αυτό, εκτιμάται ότι θα καταστεί δυνατό να περάσουν τελικά οι διατάξεις του «παράλληλου προγράμματος» και να τεθούν σε εφαρμογή, χωρίς να χρειάζεται ψήφιση ξεχωριστού νομοσχεδίου.

Πηγή: dikaiologitika.gr