Νέα ρύθμιση για «κόκκινα δάνεια» μέσω τροπολογίας σε άσχετο νομοσχέδιο

  • 0

Νέα ρύθμιση για «κόκκινα δάνεια» μέσω τροπολογίας σε άσχετο νομοσχέδιο

Tags : 

vouli-aftodioikisiΤο νομοσχέδιο που συζητήθηκε χθες στην αρμόδια Επιτροπή και εισάγεται αύριο προς ψήφιση στην Ολομέλεια, αφορά την κύρωση «του Μνημονίου Κατανόησης του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Εξωτερικών και Αποδήμων του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας για συνεργασία σε θέματα Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Σε αυτό το νομοσχέδιο, αποφασίστηκε να κατατεθούν και πάλι τροπολογίες. Ως το μεσημέρι σήμερα υπήρχε μία υπουργική για «μη εξυπηρετούμενα δάνεια», ενώ μεταξύ άλλων υπάρχει και μία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της οποίας, λέγεται, επιχειρείται ρύθμιση θεμάτων «για την απόκτηση του Διπλώματος Μηχανικού Γ’ Τάξης του Εμπορικού Ναυτικού».

«Με την υπόψη τροπολογία, παρατείνεται εκ νέου μέχρι την 15-4-2016 (από 15-3-2016 που ισχύει σήμερα), η αναστολή για την εφαρμογή της δυνατότητας πώλησης και μεταβίβασης από πιστωτικά ιδρύματα σε πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα καθώς και σε Εταιρίες Μεταβίβασης Απαιτήσεων, απαιτήσεων σε καθυστέρηση που απορρέουν από τις αναφερόμενες δανειακές συμβάσεις», αναφέρεται στην ειδική Εκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που συνοδεύει την (εκπρόθεσμη) υπουργική τροπολογία. Στην αιτιολογική έκθεση, οι υπουργοί Οικονομίας Γ. Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης, αναφέρουν ότι η τροπολογία κρίνεται απαραίτητη «μέχρι τη θέσπιση του κατάλληλου ρυθμιστικού πλαισίου».

Η βουλευτική τροπολογία

Ενδιαφέρον έχει, επίσης, ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που κατά το παρελθόν επέκριναν με σφοδρό τρόπο τη μέθοδο της νομοθέτησης μέσω άσχετων με τα νομοσχέδια τροπολογιών, κατέθεσαν στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, 10σέλιδη τροπολογία για το ειδικό ζήτημα διπλωμάτων μηχανικού του Π.Ν.

Η εν λόγω τροπολογία έχει ως εξής:

«Υποψήφιοι προς απόκτηση διπλώματος σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 2 του π.δ. 243/1998, κάτοχοι των αναφερομένων σε αυτήν πτυχίων ΑΕΙ και ΤΕΙ, εφόσον έχουν θαλάσσια υπηρεσία έξι και δώδεκα μηνών αντίστοιχα, κατευθυνόμενης εκπαίδευσης με ειδικότητα μηχανής σε μηχανοστάσια πλοίων που κινούνται με μηχανές ισχύος πάνω από 450 KW, δύνανται να αποκτήσουν δίπλωμα Μηχανικού Γ΄ τάξεως Ε.Ν. το αργότερο μέχρι 31-12-16, και μετά από επιτυχή αποφοίτηση από το αντίστοιχο τμήμα εκπαίδευσης του Κ.Ε.Σ.Ε.Ν.. Για τις ανάγκες της παρούσης παραγράφου το πτυχίο ΤΕΙ Ενεργειακής Τεχνικής του δεύτερου εδαφίου της υπό περίπτωσης (α) της περίπτωσης (Α) της παραγράφου 3 του άρθρου 2 του π.δ. 243/1998 όπως ισχύει, θεωρείται ισότιμο και αντίστοιχο με το πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης (Τεχνολογικού Τομέα) της περίπτωσης (β) της παραγράφου 1 του άρθρου 13 του π.δ. 141/2014».

Την υπογράφουν οι κυρίες Ευη Καρακώστα, Φωτεινή Βάκη, Γεωργία Γενιά, Χαρά Καφαντάρη, και οι κ. Ι. Δέδες και Π. Σκουρολιάκος.

 

 

Πηγή: www.kathimerini.gr