Οι τράπεζες καλούν με «κίνητρα» τους δανειολήπτες με κόκκινα δάνεια για ρύθμιση

  • 0

Οι τράπεζες καλούν με «κίνητρα» τους δανειολήπτες με κόκκινα δάνεια για ρύθμιση

Tags : 

erase debtΜε μαζικές αποστολές επιστολών προς τους δανειολήπτες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές τους καλούν οι τράπεζες για να ρυθμίσουν τα κόκκινα δάνεια που έχουν προσφέροντάς τους χαμηλά επιτόκια, διαγραφή τόκων, ακόμα και μέρους του κεφαλαίου.

Με τα κόκκινα δάνεια πλέον να φτάνουν τα 100 δισ. και να αγγίζουν σε ποσοστό το 45% οι τράπεζες προσφέρουν ακόμη και κούρεμα του δανείου προκειμένου να εξασφαλίσουν την συνέχιση της χρηματοδότησης.

Σύμφωνα το «Έθνος» πλέον οι πολίτες μπορούν να πετύχουν επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής για τα στεγαστικά ακόμη και στα 45 χρόνια με νέα πιο ευνοϊκά επιτόκια, ενώ προσφέρεται και περίοδος χάριτος ως και 4 ετών με την πληρωμή μόνο των τόκων του δανείου.

Παράλληλα υπάρχουν πακέτα που προσφέρουν για περίοδο 2 και 3 ετών μείωση της δόσης στο 30% ή το 40% και μάλιστα στην περίπτωση που ο δανειολήπτης είναι συνεπής διαγράφεται και η διαφορά των τόκων.

Για όσους έχουν κάρτες και καταναλωτικά δάνεια υπάρχουν πακέτα που πραγματικά αποτελούν ευκαιρία καθώς με νέο δάνειο (ειδικά για όσους έχουν κάρτες με επιτόκια στο 18%) το οποίο έχει χωρίς προσημείωση επιτόκιο κοντά στο 9% ή και 6% με προσημείωση.

Υπάρχουν τράπεζες που προσφέρουν επίσης ακόμη και διαγραφή μέρους του δανείου ως και σε ποσοστό 25% στην περίπτωση που ο δανειολήπτης συνάψει νέα σύμβαση και είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του.

Πηγή: dikaiologitika.gr