Υστατη προσπάθεια για συμφωνία με τους Θεσμούς – «Κλείδωσε» για ΑΔΜΗΕ – Στο τραπέζι τα «κόκκινα δάνεια»

  • 0

Υστατη προσπάθεια για συμφωνία με τους Θεσμούς – «Κλείδωσε» για ΑΔΜΗΕ – Στο τραπέζι τα «κόκκινα δάνεια»

Tags : 

fap-535x300Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών, με συμφωνία των δύο πλευρών για το νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων και τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).

Το θέμα των κόκκινων δανείων θα συζητηθεί και σήμερα (Παρασκευή) σε νέες συναντήσεις που θα γίνουν μεταξύ των δύο πλευρών στις οποίες, όπως εκτιμούσαν κύκλοι του οικονομικού επιτελείου, θα επέλθει η τελική συμφωνία που θα οδηγήσει στην εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών συμφωνήθηκε το πλαίσιο για τη σύσταση του νέου ταμείου ιδιωτικοποιήσεων. Στο πενταμελές διοικητικό συμβουλιο του ταμείου θα συμμετέχουν τρεις εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης και δύο των δανειστών. Νωρίτερα είχε επέλθει συμφωνία για τον ΑΔΜΗΕ.

Σε ό,τι αφορά τα κόκκινα δάνεια, οι συζητήσεις θα συνεχισθούν και σήμερα. Για αυτό και οι επικεφαλής των θεσμών θα αναχωρήσουν αύριο από την Αθήνα αντί για σήμερα το απόγευμα, που είχε αρχικά προγραμματισθεί.

Πηγές του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ανέφεραν μετά το τέλος της συνάντησης ότι η φόρμουλα της συμφωνίας για τα κόκκινα δάνεια έχει βρεθεί και θα αφορά στην παρούσα φάση τα επιχειρηματικά κόκκινα δάνεια. Για τα στεγαστικά δάνεια θα υπάρξει νέα ρύθμιση το νέο έτος, στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης.

Στόχος είναι, όπως επιβεβαίωναν οι ίδιες πηγές, μέχρι την ερχόμενη Τρίτη να έχει ψηφισθεί το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα προκειμένου να δοθεί το πράσινο φώς για την εκταμίευση της υποδόσης του ενός δισ. ευρώ.

Πηγή: www.imerisia.gr